Onze visie

Door onze jarenlange ervaring als medewerkers in de (grootschalige)zorg geloven wij dat kleinschalige dagbesteding de toekomst is voor ouderen en voor kinderen met ontwikkelingsproblemen. Bij JOsamen hebben we de ruimte en de mogelijkheid om iedere cliënt echt te leren kennen en ons programma zo aan te bieden dat iedereen zichzelf kan zijn. Naast de kleinschalige opzet maakt de verbinding tussen jong en oud deze plek uniek.

Door de levenservaring van ouderen hebben zij veel specifieke talenten waarvan kinderen kunnen leren. Vaardigheden en verhalen die alleen ouderen kunnen delen en vertellen en waarvan we zo graag zien dat deze niet verloren gaan. Voor veel kinderen en jongvolwassenen kan dit ontzettend verrijkend zijn. Andersom is het contact met kinderen en jongeren voor de ouderen een manier om verbinding te maken, niet alleen met leeftijdsgenoten, waarop veel andere initiatieven gericht zijn, maar juist ook met andere generaties. De focus ligt op in contact komen met elkaar. 

JOsamen is uniek, kleinschalig en divers in mogelijkheden. Alles vindt plaats onder 1 dak en met dezelfde professionele begeleiding. Bij ons mag je zijn wie je bent!