Over ons 

Mijn naam is Chantal Heijmens Visser. 
Als moeder van 3 kinderen en een baan als zzp'er in de zorg heb ik een druk bestaan.

Na mijn jarenlange ervaring in instellingen in de gehandicaptenzorg, geriatrie en somatiek ben ik als zzp'er in complexe gezinnen gaan werken als pedagogisch hulpverlener. Daarnaast geef ik ook pianoles aan kinderen, iets wat ik al lange tijd met veel plezier doe.

Toch miste ik nog iets en met mijn collega Nicole heb ik vaak gesproken over het opzetten van een eigen onderneming. Een dagbesteding waarin op een andere manier gewerkt wordt en waar oud en jong samen kunnen werken. Een droom en een idee wat me jarenlang bezighield. Na het kopen van ons huis 1 jaar geleden konden we onze droom verder vormgeven door van het gebouw achter ons huis een mooie locatie te maken. 

De plotselinge dood van mijn vader, een man die verschillende maatschappelijke stichtingen heeft opgezet, heeft me nog meer geïnspireerd en gemotiveerd mijn dromen waar te maken! 

 

 

 

Mijn naam is Nicole Schrauwen 

Samen met mijn collega Chantal ben ik oprichtster van JOsamen.  

Wie ben ik? In 2018 ben ik getrouwd en in 2020 mama van geworden van ons zoontje, baasje van een hele lieve hond en wonend in Eindhoven.
Ik ben dol op de mooiste plekjes van onze wereld verkennen, wandelen in de zon, mijn familie, lekker lang series kijken, spulletjes maken, inrichten, dieren, vakantie vieren en lekker eten. 

Nu wat meer over mijn werkervaring en opleidingen. Na mijn opleiding SPH heb ik 11 jaar op woongroepen gewerkt voor kinderen en jongeren. Vervolgens heb ik gewerkt als ambulant begeleidster in gezinnen en het speciaal onderwijs. Tijdens mijn werk zag ik veel verlies en rouw bij kinderen, jongeren en ouders. Niet alleen rouw zoals velen dit kennen door het verlies van een dierbare, maar ook rouw om echtscheiding, leren omgaan met een diagnose, uithuisplaatsing of andere trauma's. Dit raakte mij en tegelijk voelde ik me soms machteloos bij het begeleiden van kinderen bij deze verliezen. Daarom ben ik de opleiding tot rouwbegeleidster voor kinderen en jongeren gestart. Hier heb ik geleerd stil te staan bij verliezen, erbij te blijven. Maar ook om verdriet achter het gedrag te zien. 

Tijdens deze opleiding viel me steeds vaker op hoe de verbinding in de gehele maatschappij tussen verschillende generaties steeds verder weg valt. Ik sprak ouderen met levensverhalen waar ik geen weet van had en zag zoveel mogelijkheden om van elkaar te leren. Dit heeft mij op het idee gebracht bij te dragen aan de verbinding tussen ouderen en jongeren. Samen met mijn collega Chantal hebben we dit tot uiting kunnen brengen in JOsamen.