Over ons 

Mijn naam is Chantal Heijmens Visser. 
Als moeder van 3 kinderen en een baan als zzp'er in de zorg heb ik een druk bestaan.

Na mijn jarenlange ervaring in instellingen in de gehandicaptenzorg, geriatrie en somatiek ben ik als zzp'er in complexe gezinnen gaan werken als pedagogisch hulpverlener. Daarnaast geef ik ook pianoles aan kinderen, iets wat ik al lange tijd met veel plezier doe.

Toch miste ik nog iets en met mijn collega Nicole heb ik vaak gesproken over het opzetten van een eigen onderneming. Een dagbesteding waarin op een andere manier gewerkt wordt en waar oud en jong samen kunnen werken. Een droom en een idee wat me jarenlang bezighield. Na het kopen van ons huis 1 jaar geleden konden we onze droom verder vormgeven door van het gebouw achter ons huis een mooie locatie te maken. 

De plotselinge dood van mijn vader, een man die verschillende maatschappelijke stichtingen heeft opgezet, heeft me nog meer geïnspireerd en gemotiveerd mijn dromen waar te maken! 

 

 

 

Mijn naam is Nicole Schrauwen.
Na mijn opleiding Sociaal pedagogische hulpverlening ben ik gestart als pedagogisch behandelaar op woongroepen voor kinderen en jongeren. Ik deed dit werk met heel veel plezier en ik heb me na deze eerste jaren verbreed door in verschillende instellingen te werken, zoals in het speciaal onderwijs, als ambulant begeleider in gezinnen en op diverse vormen van dagbehandeling. 

In dit werk kreeg ik regelmatig te maken met kinderen in rouw. Niet alleen doordat familieleden of vrienden kwamen te overlijden of door scheidingen van ouders. Maar ook omdat veel kinderen worstelden te leren leven met een beperking of zoals in de intramurale zorg uit hun thuissituatie weg moesten. Ik voelde de behoefte om meer ruimte te maken en om stil te staan bij deze ervaringen. Daarom heb ik de opleiding tot rouw en verliesbegeleider gevolgd naast mijn werk. Tijdens deze opleiding viel me steeds vaker op hoe de verbinding in de gehele maatschappij tussen verschillende generaties steeds verder weg valt. Ik sprak ouderen met levensverhalen waar ik geen weet van had en zag zoveel mogelijkheden om van elkaar te leren. Dit heeft mij op het idee gebracht bij te dragen aan de verbinding tussen ouderen en jongeren. Samen met mijn collega Chantal hebben we deze ideeën tot uiting kunnen brengen in onze onderneming JOsamen. 

Naast het opzetten van JOsamen ben ik dit jaar moeder geworden van een zoontje. Samen met hem, mijn man en onze hond wonen we in Eindhoven.